vdor sodelavcev v pošto

vdor sodelavcev v pošto

od Maja Žitnik -
Število odgovorov: 12

Žal sem malo zamudila teme, me pa vendarle zanima, če ima kdo izkušnje z vdorom v vašo elektronsko pošto? Meni se je to že zgodilo, delam sicer tudi kot vodja prehrane in ker oddajam naročila prek pošte, jo imam ves čas odprto. Ker pa je delo tako, da kar naprej "skačem" okoli, tudi nisem nikoli pomislila, da si bo kdo od sodelavcev drznil brez mojega dovoljenja pisati in brskati po moji pošti. sedaj brez zaklepanja računalnika nikamor več ne grem.:)

V odgovor na Maja Žitnik

Odg: vdor sodelavcev v pošto

od Marjetka Sertić -

No, tudi meni se kaj takega še ni zgodilo. Najbrž res zato, ker se, če delam na računalniku, ki ga uporablja več uporabnikov, vedno odjavim. Bi me pa prav zanimalo, kaj bi imeli sodelavci oziroma sodelavke od tega, da bi brskale po moji pošti. Neprijetna izkušnja. :(

V odgovor na Marjetka Sertić

od Vinko Zbačnik -
Tudi če pustim pošto odprto, se še ni zgodilo, da bi kdo od sodelavcev

brskal po njej. Tudi po mojem osebnem mailu ne.

Vinko Zbačnik

V pon., 2. apr. 2018 18:09 je oseba Marjetka Sertić (via SSIO) <
V odgovor na Vinko Zbačnik

od Alenka Slak -
Se je ze zgodilo, da sem naletela na odprt uporabniski racun in s tem

dostop do poste sodelavcev. Saj veste kako je, med odmorom hitis, vmes malo

poklepetas s sodelavci, pogledas na uro in vidis da zamujas v razred.

Razumem. Tudi meni se je ze zgodilo. In upam da sodelavci naredijo isto kot

jaz. Zaprem posto in opozorim sodelavko ali sodelavca na napako.

To ne bi smel biti problem med ljudmi, ki poucujemo otroke o dolocenih

vrednotah in postenosti

On Mon, 2 Apr 2018 at 19:48, Vinko Zbačnik (via SSIO) <
V odgovor na Alenka Slak

od Tjaša Urbas -

Tudi jaz sem že večkrat naletela na odprt uporabniški račun in sem ga zaprla.

Vem, da se dogaja, da Google kdaj ne izpiše iz računa. Tako da tudi jaz upam, da me sodelavci odjavijo in se prijavijo s svojim uporabniškim računom.

V odgovor na Tjaša Urbas

od Maja Žitnik -

Hvala za vaša mnenja, tudi jaz bi sklepala, da imajo sodelavci toliko bontona in mi ne posegajo v pošto, pika na i pa je bila ta, da so so mojem računalniku v pisarni (sem vodja prehrane) iskali in kazali videa sexa kuharicam. sedaj pa si lahko vsak misli, da pride ravnateljica k meni v pisarno, jaz pa na zaslonu zjutraj vidim tovrstne vsebine...

V odgovor na Maja Žitnik

od Maja Vreča -

Pozdravljeni,

to, kar omenjate, je pravzaprav zelo hud vdor v zasebnost in verjetno tudi huda kršitev šolskih pravil (če so vaša pravila ustrezno zastavljena) in delovne etike. Poleg tega gre v tem primeru še za hujšo zlorabo vašega računalnika in za spolno nadlegovanje vas in kuharic.

Seveda ste vi dolžni skrbeti za to, da sta vaš računalnik in elektronska pošta varovana (zaklenjena za geslom), a v primeru, da vi tega ne storite, nihče nima pravice do vdora v vaš računalnik in še zlasti ne do vdora v vašo elektronsko pošto.

Ali ste vodstvo šole že obvestili o dogajanju?

Lep pozdrav,

Maja Vreča

V odgovor na Maja Vreča

od Maja Žitnik -

Pozdravljeni, 

hvala za odgovor. Seveda se zavedam, da gre tu za zlorabo. Osebe, ki so to storile pa ne, saj vse skupaj jemljejo kot "hec". Vodstva nisem obvestila, ker ne želim, da bi imel kdo probleme. Sem pa takoj spremenila geslo in ne grem iz pisarne brez zaklepanja računalnika. 

V odgovor na Maja Žitnik

od Nuša Skumavc -

Pozdravljeni,

jaz se takim in podobnim situacijam izognem s tem, da ves čas s seboj nosim laptop - imam ga v razredu, v zbornici, kabinetu. Tako delam le na svojem prenosniku, ki je seveda ustrezno zaščiten z geslom. Poleg tega uporabljam še program Lastpass, ki poleg osnovnega gesla za vstop v računalnik še dodatno varuje dostop drugim osebam do maila, e-asistenta ...

V odgovor na Maja Žitnik

Zadeva: Odg: vdor sodelavcev v pošto

od TEREZIJA ZVER -
Tudi jaz menim, da je od sodelavcev odvisno če v praksi "uporabijo" bonton, da ne prebirajo elektronske pošte, če se kdo v naglici pozabi odjaviti, pa tudi delovna etika ... O takšni zlorabi bi bilo smiselno obvestiti nadrejene. Hitro lahko pride do kakšnega izsiljevanja, posmehovanja...
V odgovor na Maja Žitnik

Zadeva: vdor sodelavcev v pošto

od Jure Penec -
Pozdfravljeni.

Tako kot so že drugi povedali, največja težava nastane, če ali kot pozabiš odjaviti elektronsko pošto in pustiš računalnik prižgan na mizi v zbornici ali kabinetu in nastane "priložnost, ki dela tatu." Poleg tega nikoli ni pametno na skupnem računalniku omogočiti shranjevanja gesel spletnemu brskalniku, saj je potem takem pot ali vstop v vašo pošto precej lažji s strani tretjih oseb.

Lp, Jure
V odgovor na Maja Žitnik

Zadeva: vdor sodelavcev v pošto

od Monika Dimec -
Na srečo se mi še ni zgodilo, da bi mi kdo vdrl v elektronsko pošto. Vedno se odjavim, se je pa tudi že kdaj zgodilo, da sem pozabila, a neprijetnih posledic ni bilo.