ŠPORT in mobilne naprave pri pouku ŠPORTa

ŠPORT in mobilne naprave pri pouku ŠPORTa

Andrej Primc írta időpontban
Válaszok szám: 7
Je med MOSTovci kakšen športni učitelj?

Ste uporabil kdaj mobilno napravo pri pouku ŠPORTa?
Če ste, pri katerih vsebinah, katere aplikacije, kakšen je bil odziv, ...?
Če niste, zakaj ne?

Válasz erre: Andrej Primc

Odg: ŠPORT in mobilne naprave pri pouku ŠPORTa

Milena Peroš írta időpontban

Uporabila sem tablico zaradi kamere z zamikom, tako da so učenci takoj dobili povratno informacijo kako so izvedli neko vajo.

Tablice sem pa uporabila tudi pri vajah za ogrevanje, ko sem učencem pripravila QR kode z opisi vaj, ki so jih nato skenirali s tablicami in pravilno izvedli po navodilih  (tudi nekaj za projekt učno bralne strategije).

Válasz erre: Milena Peroš

Andrej Primc írta időpontban

Ogled z zamikom sem tudi sam izvajal, vendar ne s tablico. Na tablici z VLCje ali kateri drug program?

Lahko kaj več o tem kako ste delali s QR kodami - ali pa kakšen link prosim, morda učno pripravo :).

Hvala.

Milena Peroš írta időpontban

Na tablico sem si naložila aplikacijo za predvajanje z zamikom VideoDelayInstantReplay, je enostavna in praktična.

Za izdelavo QR kod pa sem uporabila pretvornik QR kod, na internetu jih je precej, kjer sem vnesla tekst - kratek opis vaj (eno ali dve povedi), generirala kodo in jo shranila v word in natisnila. Za sebe sem v word dokument dodala tudi tekst, ki se je nanašal na posamezno kodo, učencem pa samo kodo.

Zanimive so tudi zahtevnejše kode, vendar pa so programi plačljivi.

Rok Polajnar írta időpontban
Uporabili kamero in vlc z zamikom, dnevna uporaba eAsistenta. V aktivu in v sodelovanju z zunanjimi sodelavci razvili aplikacijo za zajem podatkov ŠV kartona, štoparico za kros (del te iste aplikacije). Testno z učenci v računalnici pregledujemo obdelane podatke ŠV Kartona in načrtujemo izboljšave posameznikov pri predmetu Šport. Izvedli medpredmetni športni dan; uporabili mobilne telefone za branje QR kode za katerimi so se skrivala vprašanja določene tematike na določenih točkah (uporabljeno predvsem v smislu motivacije učencev). Pa lepo bodi, sošolc ;)!

Miran Klavž írta időpontban
Predvsem smo nekaj časa uporabljali v aktivu kamero in VLC za predvajanje z zamikom. Sedaj pa to počnemo s tablicami. Uporabljamo tudi tablice za delo po postajah z video vsebinami in projektor za just dance.

Maja Škerjanec írta időpontban
Tudi jaz sem uporabljala računalnik za predvajanje z zamikom. Občasno kaj posnamem za lažjo analizo gibanja (takoj pokažem učenki), QR kode sem imela v načrtu pomladi pri orientacijskem pohodu.

Zadeva: ŠPORT in mobilne naprave pri pouku ŠPORTa

Jure Penec írta időpontban
Pozdravljen,

v ŠvN vedno pogosteje posegamo po aplikaciji CŠOD Misija, ki se na mobilni telefon naloži iz Trgovine Play. Pravzaprav gre za interaktivne učne poti, ki jih izdelujejo učitelji po vsej SLO, zbirajo se točke s pravilnimi odgovori, orientacija po učni poti pa poteka prek google zemljevidov... Dokaj zanimiva in uporabna zadeva.

Lp